Bohemian Fair Trade is een duurzaam merk voor bohemian ethnic style tassen, hoeden en sieraden.

Trendy kwaliteitsproducten, ontworpen voor de wereldse vrouw met een vrije geest.

Fairtrade gecertificeerd sinds 2005 en handgemaakt door de Maya bevolking van Guatemala met gebruik van natuurlijke en recyclede materialen.

In Nederland en de rest van Europa wordt de Bohemian Fair Trade collectie verkocht via modezaken, wereldwinkels, WAAR winkels en natuurlijk deze site.

 

De organisatie achter het merk Bohemian Fair Trade heet Simbolica. Een sociale onderneming met primair een maatschappelijke missie:

 

‘Het leveren van eerlijke stijlvolle kwaliteitsproducten die de makers (en hun families) in Mexico en Guatemala een toekomst bieden met een leefbaar loon en ontwikkelingsmogelijkheden.’

 

We zijn financieel zelfvoorzienend en niet afhankelijk van giften of subsidies; winst mag, maar de financiële doelen staan ten dienste van de missie: het vergroten van de maatschappelijke impact. 

Met een klein team van enthousiaste gedreven mensen werken we met veel plezier vanuit Den Haag aan de ontwerpen, marketing en sales. In constant contact met onze producenten in Guatemala. Het contact met hen is rechtstreeks, geen tussenschakels. Dat vinden we prettig, snel en controleerbaar. Regelmatig zijn we in Guatemala om te werken aan productontwikkeling en iedere prosimbolica projectenducent heeft een ontwikkelplan waaraan gewerkt wordt. En 2 mensen wonen permanent in Guatemala om daar o.a. de logistiek te regelen.

 

Give Back

10% van de opbrengst komt ten goede aan de schoolprojecten van Stichting Simbolica Projecten (www.simbolicaprojecten.net) waardoor honderden Maya kinderen ieder jaar weer naar school kunnen. Jij een mooie tas, zij een gevulde schooltas!

 

 

FAIRTRADE

Bohemian Fair Trade is een merk van Simbolica, een fairtrade gecertificeerde organisatie. Het WFTO Product Label laat zien dat de hele handelsketen regelmatig wordt gecheckt om te voldoen aan de WFTO Fair Trade Standards via onafhankelijke lokale audits. Elke aankoop van deze producten steunt kleine producenten in ontwikkelingslanden en hun omgeving.  Belangrijke fairtrade criteria zijn: geen kinderarbeid (schoolgang!), leefbaar loon, voorfinanciering, duurzame afvalverwerking en langdurige producentrelaties.

WFTO